Als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen kunt u de webversie bekijken.

Nieuwsbrief Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder – april 2016

Het is weer lente, de koeien gaan naar buiten!

Op zondagmiddag 24 April om 14 uur is het zover. Dan gaan onze koeien weer de wei in. U bent van harte welkom om dit mee te maken.

Onze kudde bestaat inmiddels uit zo'n dertig dieren. De afgelopen periode zijn er drie kalfjes geboren, en ook zij gaan mee de wei in. Als de koeien zijn uitgespeeld en de kalfjes voor het eerst de wei hebben verkend, staat de koffie klaar en hebt u de gelegenheid om rond te kijken op de boerderij.

Natuurlijk kunt u dan ook een mooi stuk Lakenvelder vlees mee naar huis nemen. Er zijn nog enkele fijnproeverspakketten beschikbaar, evenals hamburgers en luxe vlees. Kijk op onze website voor het aanbod en de prijzen.

Begin mei wordt er weer geslacht

Binnenkort vindt er weer een slacht plaats, ook deze keer weer bij slagerij Voordouw, waar met vakmanschap en respect voor de dieren wordt gewerkt. Wilt u deze kans om eerlijk, ambachtelijk Lakenveldervlees af te nemen niet missen, schrijf u dan in via lekker@boterhuispolder.nl Voor de afname van vleespakketten geldt: die het eerst komt, het eerst maalt. Zodra de slachtdatum bekend is, krijgt u van ons bericht. Meer informatie over onze pakketten vindt u op onze website.

 

Een halve stier gaat naar restaurant Bar & Bas in Leiden. Zij zullen het vlees zelf verwerken en diverse specials aanbieden. Een aanrader!

Nieuwe ligplaatsen

In onze boerenjachthaven zijn tien ligplaatsen, achter de boerderij aan de rivier de Zijp. De afgelopen week zijn er nieuwe meerpalen gezet voor zes mooie plekken op een rij voor boten tot 6 meter. Binnenkort ligt het haventje weer vol en kan het nieuwe watersportseizoen beginnen.

Mest uitrijden

Het land is weer stevig genoeg, dus tijd om de drijfmest uit te rijden. Niek is samen met een vriend tot laat in de avond aan het werk geweest. De klus is nu geklaard. Het gras mag weer groeien, zodat we straks weer voldoende voer hebben voor de kudde.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden