nieuwsbrief – april 2017

Bekijk hier de webversie als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

Hoera, de koeien gaan de wei in!

Het is zover, onze koeien mogen naar buiten! Dat wordt weer een feestelijke gebeurtenis. Tot in het najaar kunnen ze genieten van het verse gras in de polder. Alle koeien, pinken, kalfjes en ossen lopen bij elkaar in de kudde, een prachtig gezicht.

U bent welkom op zondag 23 april vanaf 13 uur. Rond 14 uur gaat de kudde naar buiten. U kunt rondkijken op de boerderij en ook de kinderen kunnen zich prima vermaken. We verkopen koffie, thee en sap en natuurlijk Lakenvelder vlees. Heeft u nog speciale wensen of bestellingen? Geef het dan uiterlijk zaterdag 22 april aan ons door op ons mailadres: lekker@boterhuispolder.nl of telefonisch bij Fernand: 06 21278 096. Alle informatie over prijzen en assortiment is te vinden op onze website.

Let op: eerder kondigden we aan dat de koeien op 7 mei naar buiten zouden gaan. Omdat het land nu al droog genoeg is en het gras hoog genoeg, mogen ze nu dus eerder, op 23 april. Graag tot dan!.

Vogelkijkochtend zondag 23 april

Diezelfde ochtend is er een vogelkijkochtend op de boerderij. Op bent 23 april welkom tussen 9.30 en 12.30 uur.

Op een aantal plekken rond de boerderij staan ervaren vogelgidsen met kijkers. Zij kunnen u alles vertellen over de (weide)vogels die in de Boterhuispolder en de aangrenzende polders te zien zijn.
Er is grote kans om de grutto, kievit, scholekster, tureluur, bergeend, wilde eend, krakeend en een paar ganzensoorten te zien. Misschien zien we een slobeend. Roofvogels zoals torenvalk, sperwer, buizerd, havik en bruine kiekendief kunnen langskomen en misschien zelfs lepelaars.

Als u zelf een kijker heeft wordt aangeraden deze mee te nemen. U hoeft zich niet aan te melden, koffie en thee zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Voortaan elke zaterdagmiddag open

Met veel plezier laten we u weten dat Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder voortaan elke zaterdagmiddag geopend is, van 13 tot 17 uur.
U kunt dan uw vleesproducten bij ons komen ophalen, en tegelijkertijd een kijkje nemen bij de kudde in de wei. Daarnaast kunt u altijd een afspraak maken voor een ander moment. Als u niet achter het net wilt vissen kunt u vooraf uw bestelling doorgeven via lekker@boterhuispolder.nl of telefonisch bij Fernand: 06 21278 096. Alle informatie over prijzen en assortiment is te vinden op onze website.

En vergeet dan vooral niet om de Lakenvelder droge worst een keer te proberen, hij is heerlijk en de voorraad is beperkt!

Red ons levend erfgoed

Misschien heeft u er in het nieuws wat van meegekregen: een aantal zeldzame oud-hollandse runderrassen dreigen uit te sterven vanwege de fosfaatwetgeving. Dit betreft onder meer de Blaarkop, Witrik, Brandrood rund en de Lakenvelder.
De SZH (Stichting Zeldzame Huisdierrassen) zet zich in om het tij te keren door publiciteit te zoeken en te lobbyen bij de politiek.
Als u de zeldzame rassen wil steunen kunt u helpen door te doneren bij de crowdfunding actie: www.polderpanda.nl en u kunt ook donateur worden van de SZH. Op de website van de SZH vindt u ook meer informatie over deze kwestie.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden