nieuwsbrief – augustus 2017

Bekijk hier de webversie als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

Open dag op 9 september

Het is weer bijna zo ver! Onze jaalijkse open dag is deze keer op 9 september van 11 tot 16 uur.

U bent van harte welkom op onze boerderij, waar weer van alles te beleven is. Elk half uur gaat Fernand met een groep bezoekers de wei in om de kudde van dichtbij te bekijken en al uw vragen te beantwoorden. Wilt u mee? Tip: laarzen of stevige schoenen aan!.

Ons kleine fleskalf is heel mak en mag geknuffeld worden. Op de wal liggen kano's klaar om kleine tochtjes op de Zijp te maken. Onder begeleiding van een gids kunt u korte wandelingen door de Boterhuispolder maken. Zo is er voor jong en oud van alles te beleven.

Voor het eerst organiseren we dit jaar een kleine streekmarkt op het erf. Oma Appel uit Leiderdorp is aanwezig met zelfgemaakte jam en chutney en Annemarie's Brood uit Hoogmade komt met heerlijk ambachtelijk desembrood. Daarnaast verkopen we de heerlijke Wilde Weide Kaas van boerderij De Eenzaamheid op de Zwanburgerpolder. De koffie wordt dit jaar geschonken door de dames van HeerlijkHeerlijk.

Natuurlijk kunt u ook onze Lakenvelder vleesprodukten kopen. Kijk op de website voor het aanbod. Als u vooraf uw bestelling of vleespakket wilt reserveren, dan kan dat via lekker@boterhuispolder.nl.

Knuffelkalfje

Ons laatste kalfje is van 31 juli, helaas wilde de moeder haar niet accepteren dus we geven haar nu de fles.

Gelukkig groeit ze goed. Dat is fijn want het is een bijzonder kalf. Haar moeder stamt af van sterke duurzame Lakenvelders en haar vader is een KI stier uit 1984. Zo ontstaat een nieuwe Lakenvelderlijn met relatief weinig inteelt. Er is dan ook veel belangstelling vanuit de Lakenvelderwereld voor het wel en wee van dit kalf.

Op onze open dag kunt u het kalfje van dichtbij bewonderen, omdat ze de fles krijgt is ze heel erg mak en gewend aan mensen.

Nieuwe voorraad Lakenvelder vlees op 26 augustus

Vanaf zaterdagmiddag 26 augustus is er een nieuwe voorraad Lakenvelder vlees in de winkel te krijgen. We zijn dan open tussen 13 en 17 uur.

Er zijn al diverse reserveringen dus wees er op tijd bij, u kunt uw bestelling plaatsen via de mail: lekker@boterhuispolder.nl of telefonisch bij Fernand: 06 21278 096. Alle informatie over prijzen en assortiment is te vinden op onze website.

LET OP: op zaterdag 2 september is de winkel gesloten want dan staan we op de streekmarkt bij de VEBO in Rijpwetering.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden