nieuwsbrief – december 2017

Bekijk hier de webversie als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

Petitie voor behoud zeldzame rassen

Ik ben een actie gestart voor het behoud van ons levend erfgoed.
De aanstaande invoering van de fosfaatwet in 2018 is een grote bedreiging voor de zeldzame oud-Hollandse veerassen.

U kunt hier meer over lezen op onze website en de ingezonden brief van afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad.
Dit weekend is er een petitie online gegaan die u kunt ondertekenen. En als u dit initiatief ondersteunt kunt u de link ook verspreiden onder uw contacten.
Uw mening over dit onderwerp is ook altijd welkom, die kunt u kwijt op de website reddeblaarkop.nl, of op ons mailadres: info@boterhuispolder.nl

Kerstvoorraad

Onze voorraad vlees is hard gegaan, de halve koe die deze week binnenkwam is al weer bijna op.
Mocht u nog wat vlees willen kopen, neem dan even contact op per mail of telefoon of het beschikbaar is. Dan komt u niet voor niets op de boerderij. Hoewel u natuurlijk altijd welkom bent om in de stal naar de koeien te komen kijken.

De volgende slacht staat al weer gepland in januari, vanaf 20 januari hebben we weer de nieuwe voorraad binnen. Speciale wensen kunt u natuurlijk weer doorgeven op lekker@boterhuispolder.nl

Terugblik

Wij zijn nu ruim drie jaar bezig om ons bedrijf op te bouwen. Een prachtige, soms hobbelige weg hebben we afgelegd. Van twee koetjes in een lege ligboxenstal tot een mooi gevulde stal met 45 dieren.

Zonder ervaring begon ik dit avontuur, met een zoon die mij het vak heeft geleerd (en ik ben nog lang niet uitgeleerd...). Het eerste kalf dat geboren werd was een bijzondere ervaring, en dat is nog steeds zo bij elke geboorte.
We begonnen met zes dieren, in het tweede jaar hebben we flink aangekocht omdat er alleen maar stiertjes geboren werden.
Dit jaar bleek een buitengewoon goed jaar te zijn, tot nu toe 15 kalveren, waarvan slechts twee stiertjes. Van die 15 zijn er ook nog maar liefst negen stamboek goedgekeurd.
Wat het komende jaar ons gaat brengen weten we natuurlijk nog niet, maar we hopen weer op veel mooie en gezonde kalfjes in de wei.

Prettige feestdagen en een gezond 2018!

 

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden