nieuwsbrief – februari 2018

Bekijk hier de webversie als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

Lezing op maandag 12 februari.
De Blaarkopkoe: bedreigd Leids immaterieel erfgoed

Bij uitzondering ziet u hier een afbeelding van een ander zeldzaam koeienras: de blaarkop. Wij zetten ons nog steeds in voor het behoud van alle bedreigde koeienrassen in Nederland.
Daarom zijn we mede-organisator van de lezing op 12 februari in Leiden. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Ideecafé.

U bent van harte welkom om het verhaal van blaarkopkenner Menko Wiersema aan te horen en na de pauze mee te praten over mogelijkheden om de zeldzame rassen te ondersteunen.

En u kunt ons natuurlijk steunen door de petitie te ondertekenen en door te sturen in uw netwerk.

De vriezers zijn weer gevuld

In januari hebben we weer laten slachten dus de vriezers zijn vol. Onder meer diverse biefstukken, entrecote, stoofvlees, schnitzels, hamburgers, tartaar en gehakt. Deze keer geen ribeye maar wel riblappen.

De winkel is elke zaterdag tussen 13 en 17 uur geopend. Een afspraak maken kan natuurlijk ook en u als u dat prettig vindt kunt u een mail sturen om alvast uw vlees te reserveren: lekker@boterhuispolder.nl

Vooruitblik

Het voorjaar komt er aan. Dat betekent dat er weer van alles te gebeuren staat.

We zijn bezig om een aantal weidevogelochtenden te organiseren. Dat zal rond eind april/begin mei plaats gaan vinden.

De koeien gaan natuurlijk naar buiten, rond dezelfde tijd. Maar dat is niet ver van tevoren te plannen want we zijn daarbij afhankelijk van het weer. Als het erg nat is moeten ze wat langer binnen blijven omdat ze anders het gras kapot lopen.

De gemeente Teylingen gaat een fietspad aanleggen door de polder, dat zal dan aansluiten op de Leidseweg zodat fietsers voortaan rond kunnen rijden.

In het weidegebied tussen de boerderij en het fietspad zullen ook extra maatregelen komen om de weidevogelstand te versterken.
Dus hopelijk kunt u binnenkort tussen de Lakenvelders en kieviten fietsen en genieten van de polder.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden