Nieuwsbrief Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder – maart 2016

Geachte lezer, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven interesse te hebben in Lakenvelder vlees. Mocht u er geen prijs op stellen deze nieuwsbrief te ontvangen dan kunt u zich via deze link uitschrijven.

Nieuwe vleespakketten

We hebben ons assortiment aan vleespakketten gewijzigd: voortaan zijn er twee keuzes als u een pakket wil bestellen.
Het Lekkerbekkenpakket bestaat uit braad- en stoofvlees, een soeppakket, biefstuk, gehakt en hamburgers (totaal 6 kg).
In het Fijnproeverspakket vindt u haasbiefstuk, entrecote, rosbief, tartaar en gehakt (samen 4 kg).
De prijs per pakket is € 75,- en bij gelijktijdige afname van beide pakketten ontvangt u gratis het Lakenvelder boek van Reurt Boelema t.w.v. € 24,95.

Op zaterdag 5 maart hebben we het vlees van stier Piet bij de slager opgehaald. Alle Lekkerbekkenpakketten van Piet zijn al uitverkocht. Ffijnproeverspakketten zijn nog beschikbaar, evenals diverse producten zoals entrecote, tartaar, hamburgers, rollade en biefstuk. Prijzen kunt u vinden op de prijslijst op onze website. Als u ons laat weten waar u interesse in heeft, dan stellen we graag een pakket op maat voor u samen. Ook voor kleine hoeveelheden bent u bij ons van harte welkom!

Nieuwe slager bevalt goed

Onze eerste slacht bij slachterij Voordouw in Nieuwerbrug is ons zeer goed bevallen. Het vlees is mooi versneden en verpakt. Daarnaast bestickerd met soort vlees, gewicht en bereidingswijze. Ook is het prettig om te zien hoe hij met de dieren omgaat.

Piet is weer terug

Zaterdagavond, nadat we het vlees hadden opgehaald en de eerste pakketten naar tevreden klanten waren gegaan, ging koe Lotje kalven. Van vorig jaar wisten we al dat ze niet erg makkelijk afkalfde, en ook deze keer ging het moeizaam. Er verscheen slechts één hoefje. Dat betekende dat de andere voorpoot naar achteren lag. Gelukkig was de buurman thuis en hij kon de voorpoot goed leggen waarna, met enige hulp van ons, het kalf snel geboren werd. Het is een stier en het leek ons wel gepast om hem Piet 2 te noemen.

Koeien naar buiten

Medio april gaan de koeien weer naar buiten. De precieze datum zal afhangen van het weer. Zodra de datum duidelijk is zullen we dat via de nieuwsbrief en facebook bekend maken. U bent dan van harte welkom om dit mee te maken en een kijkje te nemen op ons bedrijf.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden