nieuwsbrief – maart 2018

Bekijk hier de webversie als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

De vriezers zijn weer gevuld

Op 24 maart komt de nieuwe voorrad vlees weer binnen. Deze keer weer ribeye en geen riblappen. En verder de gebruikelijke verpakkingen met biefstukken, entrecote, bavette, rollade, hamburgers, bieflappen en tartaar.

De winkel is elke zaterdag tussen 13 en 17 uur geopend. Een afspraak maken kan natuurlijk ook en u als u dat prettig vindt kunt u een mail sturen om alvast uw vlees te reserveren: lekker@boterhuispolder.nl

Vooruitblik

Het voorjaar komt er aan. Dat betekent dat er weer van alles te gebeuren staat.

De data voor de weidevogelochtenden zijn inmiddels bekend: de zaterdagen 28 april en 12 mei. Tussen 9.30 en 12 uur, vrije inloop.

De koeien gaan, onder voorbehoud, op zondag 22 april om 14 uur naar buiten U bent dan vanaf 13 uur welkom op de boerderij.

Ook komt het kalverseizoen eraan, eind april verwachten we het eerste kalfje. En vanaf begin mei komt de rest, verspreid over de maand mei.

Fosfaatwet ontwikkelingen

Wij zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om aandacht te vragen voor de problemen die de nieuwe fosfaatwet met zich meebrengt. Het lijkt er op dat het nu de goede kant op gaat: minister Schouten heeft een voorstel gedaan aan de zoogkoeiensector en de verwachting is dat ze die op korte termijn kan presenteren aan de Tweede Kamer.
Op dinsdag 20 maart was er een uitzending van De Monitor op NPO2 over dit onderwerp, als u dit gemist heeft kunt u deze online terugzien. Er komt nog een tweede uitzending van De Monitor.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden