nieuwsbrief – mei 2017

Bekijk hier de webversie als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

Jawel, vanaf 3 juni weer nieuwe voorraad!

Het gaat steeds sneller met de verkoop van ons heerlijke Lakenvelder vlees. Vanaf 3 juni is weer nieuwe voorraad beschikbaar! Wees er snel bij, reserveer nu alvast uw vleespakket en/of geef uw speciale bestellingen aan ons door. Een mooie gelegenheid om nog voor de zomervakantie uw vriezer te vullen. Wat is er nu mooier dan een Lakenvelder burger op de BBQ?

U kunt in onze winkel terecht op zaterdag 3 juni tussen 13 en 17 uur. Wij zijn voortaan elke zaterdagmiddag open, dus het maken van een afspraak is dan niet meer nodig. Wilt u liever op een ander moment komen? Laat het ons weten, dan zorgen we dat we er zijn.

Heeft u nog speciale wensen of bestellingen? Geef die dan aan ons door op ons mailadres: lekker@boterhuispolder.nl of telefonisch bij Fernand: 06 21278 096. Alle informatie over prijzen en assortiment is te vinden op onze website.

Kom onze kalfjes bewonderen

De afgelopen maand zijn er tien kalfjes geboren. En er is maar één stiertje bij, de rest allemaal vaarskalfjes. Ze hebben prachtige lakentjes. En we hebben ook nog eens een tweeling gekregen.

Op 3 juni tussen 13 en 17 uur bent u van harte welkom om de kraamkamer te bezoeken en het nieuwe kroost te bekijken. Een prachtig gezicht. Daarna gaat de kudde in de grote wei.

We verwachten dit voorjaar nog twee kalfjes en dan in het najaar en de winter nog een stuk of vijf. Zo groeit de kudde mooi aan.

Lakenvelder vlees in Leiden verkrijgbaar

Ons vlees is vanaf 14 juni ook verkrijgbaar bij de Buurderij in Leiden. U kunt dan uw bestelling via de website: boerenenburen.nl Bestellingen kunnen dan wekelijks afgehaald woden op de lokatie van de Buurderij. U moet wel een account aanmaken maar dat brengt verder geen verplichtingen met zich mee.

Als u iemand weet in Leiden die ook ons heerlijke Lakenvelder vlees wil proberen maar de Boterhuispolder te ver weg vind, geef het dan door.

Fosfaatwetgeving 2018

Misschien heeft u er in het nieuws iets van meegekregen: de nieuwe fosfaatregelgeving vormde een bedreiging voor de zeldzame runderrassen. Het laatste nieuws is gematigd positief: houders van zoogkoeien (bedrijven waar de koeien niet worden gemolken) zullen geen fosfaatrechten nodig hebben. Dat betekent echter wel dat het onbetaalbaar wordt om onze Lakenvelders, die van oorsprong wel echte 'dubbeldoelkoeien' zijn, in de toekomst te gaan melken.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden