Bekijk hier de webversie als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

Nieuwsbrief Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder – oktober 2016

Informatieavond Lakenvelder Vlees met proeverij

Op woensdag 16 november 2016 organiseren we in onze stal een informatieavond over Lakenvelder vlees. Op deze avond zal Gerrit Wafelaar van de Stichting Lakenvelder Vlees u van alles vertellen over het Lakenvelder rund en over het fantastische vlees waar ze om bekend zijn. De avond begint om 20.00 uur en wordt afgesloten met een proeverij van ons eigen Lakenvelder vlees, verzorgd door de dames van Heerlijk Heerlijk. De toegang bedraag €12,50 inclusief één consumptie en de proeverij. Vooraf aanmelden via info@boterhuispolder.nl

De Lakenvelder is een Oud-Hollands runderras dat al honderden jaren in ons land rondloopt. Het ras is erkend door de Stichting Zeldzame Huisdieren en is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Door het vlees te consumeren helpt u mee aan het in stand houden van dit zeldzame ras.
Links voor meer informatie:
www.boterhuispolder.nl
www.heerlijkheerlijk.nl
www.zeldzamerassen.nl/lakenvelderrund/stichting-lakenvelder-vlees/
www.slowfood.nl/index.php?page=101

Beter vlees door langere rijping

We doen onze best om te zorgen dat u een prachtig stuk vlees op uw bord krijgt. Om de kwaliteit van onze vleesproducten verder te verhogen hebben we bij de laatste slacht het vlees ruim een week laten rijpen. Dit zou moeten zorgen voor een merkbare verbetering van smaak en structuur.

Het vlees van onze laatste slacht ligt net weer in de vriezer, dus doe snel uw bestelling en ontdek of u het verschil proeft!

Onze haasbiefstuk en fijnproeverspakketten zijn al uitverkocht, maar het meeste andere vlees is op dit moment nog beschikbaar, evenals het lekkerbekkenpakket. U kunt uw bestelling doorgeven via de mail: lekker@boterhuispolder.nl of bellen naar 0621278096

Erfscan door vogelwerkgroep Teylingen

Twee leden van de vogelwerkgroep Teylingen hebben dit najaar een erfscan gedaan op onze boerderij. Daarbij is de groenstaat van het erf geïnventariseerd en zijn aanbevelingen gedaan op welke manier er verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Dit ten behoeve van een grotere biodiversiteit op en rond ons erf. Een greep uit de verschillende vogelsoorten die u in de verschillende jaargetijden bij onze boerderij kunt aantreffen: fazant, sperwer, boerenzwaluw, huiszwaluw, witte kwikstaart, tjiftjaf, huismus, vink, groenling, putter, torenvalk, boomvalk, bruine kiekendief en ooievaar. Tip: geef uw ogen de kost en neem uw verrekijker mee als u vlees komt halen!

Lakenvelder burgers bij restaurant De Engelenbak in Leiden

Onze Lakenvelder burgers zijn nu ook te krijgen bij restaurant De Engelenbak aan de Lange Mare te Leiden.
Een goede gelegenheid om tijdens een avondje uit te genieten van ons heerlijke vlees. Kijk op de site van De Engelenbak voor hun menu's en openingstijden. 
We zijn bezig om ons vlees bij meer restaurants in de regio op het menu te krijgen, we houden u daarvan op de hoogte.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
06 21278096
info@boterhuispolder.nl

Als u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden